Bornholm marathon

Hvorfor løbe marathon?

Bornholm marathon - Hvorfor løbe marathon?

Briketter til når du ikke kan løbe dig varm

xasdas111Normalt er den bedste måde at få varmen på jo en god lang tur ud på de danske landeveje, men hvordan får vi bedst varmen når det ikke lige er vejr til at komme ud og løbe i? Mange af os holder et par måneders pause her i vinter tiden, både fordi det jo ikke altid er lige sjovt at løbe rundt i sne, selv med det bedste udstyr og påklædning. Men også fordi efter en sæson med flere Marathon løb, så kan det godt slide en del på kroppe, og så er et par månedes pause ikke altid en dårlig ting.
Men hvorfor bruge briketter til at få varmen med, frem for olie, kul, gas eller almindeligt brænde? Det er faktisk slet ikke uden betydning hvad du vælger at fyre med, og som løber er det jo vigtigt at vi alle hjælper til med at passe på miljøet og vores natur. Kvaliteten er også vigtig, så det er ikke helt lige meget om du køber fra en forhandler som kvalibriketter, eller hos Bilka.dk.

De fleste af os ved jo at kul, gas og olie er dårligt at fyre med. De udleder en masse skadelige stoffer under afbrænding, men er også en af de helt store syndere inden for Co2 udledningen. Fyre men i stedet med træbriketter eller brænde, så bidrager man i det mindste ikke til udledning af mere Co2, da afbrænding af træ jo er CO2 Neutralt. Det betyder at den mængde Co2, som du udleder under en forbrænding af træ, er cirka den samme, som den mængde træet har absorberet mens det stille og roligt voksede op i naturen.
Så skulle man måske tro, at det var lidt ligegyldigt om man fyrede op med billige briketter eller luksus brænde som ovntørret bøgebrænde, men faktisk er det ikke lige gyldigt. Dette ser vi lidt nærmere på her.

Skån naturen - skift dit brænde ud med billige briketter på tilbud og spar samtidigt masser af penge.

Udledning af Dioxiner ved afbrænding af brænde

Når man afbrænder træ, så udvikles der nogle ret skadelige stoffer kaldet dioxiner. Disse Dioxiner er kræftfremkaldende, og kommer i stor stil fra private brændeovne. Normalt skulle man jo tro af afbrænding af træ, var en ret uskyldig måde at varme sit hjem op på, men får man ikke en ordenlig forbrænding, f.eks. hvis ens træ ikke er tørt nok, eller det er tale om affalds træ, så bliver varmen ikke høj nok til at brænde disse dioxiner væk. Dette problem er der ikke med briketter, da disse nærmest altid er helt tørre, endda mere tørre end langt det meste træ, og giver derfor en højere varme end når man fyre med andet brænde. Derfor bliver temperaturen høj nok til at vi fjerner de fleste af disse dioxiner, hvilket gør at træ briketter, som regel er et mere sikkert valg end andet brænde, når det kommer til miljøet.

Briketter er genbrug

En anden fordel ved at bruge briketter frem for kløvet brænde, er at briketter fremstilles som regel af savsmuld og træspåner fra møbel og gulv industrien. Det betyder at det er tale om et genbrugs produkt, som fremstilles af de træ affald som ellers blot ville blive kasseret. Så i stedet for blot at køre det til den lokale forbrænding anstalt, så bruges det nu i stedet til opvarmning af private hjem.

God økonomi i træbriketter

Der kan også være en god økonomi i at bruge træbriketter frem for brænde, da briketter jo har en højrer brændværdi end de meste andet brænde, hvilket gør at en palle briketter faktisk giver mere varme samlet set, end en palle med ovntørret ask. Prisen er omkring den samme, lige under 2.000 kroner i gennemsnit, men med briketterne, vil du faktisk få omkring 30% mere varme ud af det, og dette gør at træbriketter, jo faktisk er den billigste løsning at opvarme sit hjem på. Husk på at ved køb af en palle træbriketter, så er omkring 20% af den mængde træ, jo rent vand, i modsætning til briketter, hvor mængden er helt nede på omkring 6%.

Category: Nyheder